Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2009 10:02 - "Роден свободен!"
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 971 Коментари: 2 Гласове:
0



Защо политическият и медийният апетит за контрол расте.


За медиите и особено силно в момента най- вече продавачите на лицензи това е пари.

Музикалните компании губят контрола и милиарди приходи, прекалено сочно парче за да не се опитат дори да ти се ровят в личния живот, а с техните финансови възможности „политическата“ подкрепа е „гарантирана“. За медии като радио, телевизия и преса а също и съобщенията там е бъдещето и все още бавно, но те са наясно и се опитват да запазят местенце, проблема при тях е, че открай време са обект на политически интереси и избягват да шумят за това което се случва с единствената , свободна среда, интернета.

Политиците са най-страшни за мрежата. Учат се да я ползват за реклама, по време на избирателната кампания в интернет , облиците с реклама на Обама за уеб браузъра Firefox, бяха достъпни по цял свят. Но истинския проблем е неконтролираната среда, социалните мрежи се движат с участниците си, те не могат да бъдат купени. Закон за контрол липсва . Липсва дори географското ограничение така удобно в миналото когато „ Нашия репортер предаде ...“ е било в основата на представата на населението на една държава.

Предтекста за създаване на закон за следене поголовно на интернет потребителите е следенето на терористи и кражбата на лицензирана медия или софтуер . Наистина ли това ще спре тероризма и „кражбата“ на данни ? Наистина ли това е причината да ограничават единствената свободна зона ?!?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kalbotobg - Извинете!
25.01.2009 10:03
Закон вече има. Поправям се.
цитирай
2. slavuncho - Нещата са логични и закономерни.
25.01.2009 10:56
Според мен, даже късно се усетиха колко страшна е за властта мрежата. Не заради тероризъм и т.н. - това са измишльотини за оправдаване на полицейщината. Проблема е, че в мрежата има свобода на словото и мисълта, на информацията и сдруженията и т.н. За всяка власт това е кошмар, по-голям от всички терористи на света.
Полителита във всяка страна по света се чувства собственик на държавата, с населението й, с природните богатства, икономиката и т.н. Тук няма измислените за пред електората различия - леви - десни, демократи - републиканци и т.н. Има политическа класа, която се редува във властта и запазва позцииите и привилегиите си. Именно заради чувството на собственост и привилегиите те искат да имат пълен контрол върху собствеността си.
Поради особеностите на създаването и структурирането на мрежата мисля, че в Щатите пълния контрол вече е практика.
В крайна сметка се заформя сериозен конфликт между упрвляващи и управлявани - свободата на информацията и свободата на общуването между нормалните хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1412134
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930