Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2009 16:21 - Разни празни и останали безгласни
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1155 Коментари: 3 Гласове:
0



  Това са няколко примера за твърди твърдения с меки места от нашето ежедневие.


Човек трябва да има повече разнообразни умения, за да си намери по лесно работа


Вярно! Разнотипните умения позволяват заетост на повече места и с това се увеличава вероятността да намериш работа.


Това което се премълчава. Ти си лесно заменим. Работиш на ниско платена длъжност. Възможността трудът ти да бъде високоефективен , като крайна стойност, и следователно да имаш възможност за времето което работиш за по-добро заплащане се губи.



Големите компании, корпорации , международните фирми са по силни и с повече възможности.


Вярно! Големите компании купуват по-малките и имат повече предимства на пазара.


Това което се премълчава. По голям не значи по-ефективен или по-печеливш. Големината е необходима до някакво ниво с цел задоволяване на извършваната дейност. Корабът се разделя на изолирани помежду си отсеци за да се задържи над водата дори когато в някой оттях има пробойна. Монолитните гиганти повличат със себе си и всичко читаво когато затъват.



И номер 3 с който ще завърша постинга. Това е принципа на кулата.

„От високо се вижда по надалече“



Вярно! Вижда се по-надалече.


Това което се премълчава! Орела лети високо за да види плячката, след това се спуска за да свърши втората част от занятието ( и още нещо, орлите избягват стремителните спускания сред гъста растителност, защото крилата не се продават в магазина).



Чао ;) Продължението оставям на вас!



Тагове:   останали,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Слушай, чети, но от ума си не се д...
25.01.2009 06:57
Слушай, чети, но от ума си не се дели!
цитирай
2. zaw12929 - за ном 7 на Вашият Богрол
25.01.2009 07:44
Никой съм, за да давам оценки, НО ТОВА Е НАЙ СМИСЛЕНИЯ МАТЕРИАЛ, КОЙТО НАМИРАМ В Интернет. За мен не е новост, това поведение на човечеството. Прогресиращо благодарение на Науката. Но тя не е лъжица за всяка уста. Защото малцина могат да и се посветят, не е печелившата карта за учените, а за дугите, а по късно, за всички. Преживе най умните хора на човечеството са отричани, наказвани, защото рушат статуквото, без да получат признание.
По същият начин хората се отнасят и с друга по рода си наука- религията. Застинала в каноните си, чакаща нивото на уменията на Науката да я докажат, което в наши дни има начало. Наука и вяра в Бог са които ще направят чудо с човека, за да добие познания и облика, за които е сътворен. Да бъде създател. Да получи нова квалификация. А всака квалификация изисква знаниия. Науката има такъв обем от познания за природата, че те не могат да се поберат в една човешка глава. И откритото е нищожно в сравнение с това, което ще се разктие, защото сме в подножието на най високият връх, които си предават, като щафета учените на всички времена.
На върха му човекът ще може да прави всичко, като един Бог, защото това е целта на Природата. Аз само се досещам, зная, че всички добри хора, ще стигнат този етап, за да започнат Нова ера в Космоса.

Неделя, 25 Януари, 2009
цитирай
3. kalbotobg - @2
25.01.2009 08:19
Това е нещо по- сериозно от този постинг. Това което казвате е вярно, но доверието в човечеството далеч не е толкова голямо при мен. Някои неща не е необходимо да си учен да ги оцениш нито са скрити далеч от очите Докато хората не проумеят това което им е под носа и лесното ще бъде трудно. Ако го виждаме нека покажем и поне на още двама други. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411931
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930