Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2009 04:32 - Те ти пиле, шарен гребен ;)
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1092 Коментари: 2 Гласове:
0



Libertas.eu или защо това което е далеч от очите ни убягва и от мислите.  На сайта попаднах съвсем случайно. Нещото което, привлече вниманието ми ,написано с едър шрифт, беше:
ТРЯБВА ЛИ ДА ПОЛУЧИТЕ ПРАВО НА ВОТ ОТНОСНО НОВА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ?
 
Никога не съм бил съгласен да се приемат закони през главата на народа, но това да става за моя народ от едни чужбински бюрократи ?!!!

 На другия край на
линка имаше следното:



Въпреки че избирателите казват „НЕ” на предоставянето на повече власт на Брюксел, неизбраните бюрократи продължават с опитите си да извършат най-голямото заграбване на власт в историята чрез създаването на нов, неизбран Европейски президент. Подпишете петицията, за да поискате всяка страна да проведе референдум за нова конституция или договор.

Ние настояваме всяка страна да проведе референдум за евентуални нови конституция или договор, които предоставят по-голяма част от нашия суверенитет на Брюксел — хората трябва да имат думата.

image

Libertas. Помогнете ни да изградим първата всеобща европейска партия и заедно ще можем да дадем нова надежда за всички нас. За да научите повече по тази тема, моля, посетете libertas.eu




 Имаше петиция  и на български , оказа се, че организацията е  паневропейска. Стана ми интересно защото от страна на европейския съюз единсвеното което съм чувал е да дойде някой и да се кара на нашите политически лумпени. Никой не ме е питал дори желая ли да съм член на съюза,  просто го прочетох един ден като факт. Надявам се разбирате любопитството ми. България е член от съюза, а дори идея нямам как и кои се кара на наще политици и те слушкат.
 Продължих да ровичкам и ето каква е програмата на организацията :




Политики

Програмата на „Либертас“ за една по-добра Европа ще бъде публикувана на този сайт през следващите седмици.

Какво иска да промени „Либертас“ в Европа, за да я направи по-добра за вас

„Либертас” иска демокрация: нито един закон в Европейския съюз не трябва да бъде приет, без да бъде гласуван и одобрен от Европейския парламент. Законите трябва да бъдат одобрявани от националния или от Европейския парламент. Закони, съставени от безотговорни и неизбрани държавни служители, не са демократични закони.

“Либертас” се стреми към отговорност: всеки човек, който притежава власт да взима решения относно закони, трябва да бъде отговорен пред избирателите.

Гражданите ще решават дали действията и решенията на този човек заслужават гласовете им.

“Либертас” се стреми към прозрачност: ако няма особено важни причини за обратното, всички закони трябва да се съставят публично.

“Либертас” се стреми към устойчив договор: Лисабонският договор ще направи така, че управляващите Европа да са още по-безотговорни към хората, отколкото са сега. Европа се нуждае от стабилен договор. Договор, който да е ясен за европейските народи и който да е одобрен от тях. Кратък и лесен за четене, не по-дълъг от 25 страници. Договор, който мотивира хората да го прочетат, да го разберат и да гласуват за него.

Лисабонският договор не е добър за хората на Европа

Нито съдържанието на Лисабонския договор, нито плановете на съставителите му как да го приложат няма да доближат Европейския съюз до хората. Въпреки обещанията на много държавни глави за референдуми, единствено Ирландия помоли своя народ да приеме или отхвърли договора. „Либертас“ поведе кампанията „против“ в Ирландия. С неочаквано висока избирателна активност ирландците отхвърлиха Лисабонския договор. Според закона на Европейския съюз това означава, че той не може да влезе в сила.

Европейският съюз не уважава демокрацията

С ужасяващото отхвърляне на правото на демократичен избор на хората ръководството на Европейския съюз отказа да приеме, че Лисабонският договор е мъртъв. Вместо това ирландското правителство, окуражено от елита на Брюксел и другите европейски столици, иска от народа си да гласува отново. И този път, то поиска от хората да приемат нещо, което ще е лошо за тях и бъдещето на Европейския съюз.

image



 Всъщност се замислих и се почуствах като Робинзон Крузо стъпил на цивилизована земя, всъщност българинът е далеч от взимането на каквито и било решения да се замислиш за "чужбинския" Европеиски съюз, то ние у дома не сме помели у "чужбина" ще ги мислиме.

 Истината е ,че по душа съм си българин и съм много далеч от това да мисля по-"европчански" ;)


image



Гласувай:
0



1. iliada - Хубав постинг!
25.04.2009 07:56
Наистина е добре да се мисли по тези въпроси и да се вземе най- правилното решение!
По0здравления!
цитирай
2. kalbotobg - ;)
25.04.2009 09:06
Може да не са ни питали, но явно имат думата. Ако ще сме заедно, трябва да гледаме и те да са с нас. Необходимост ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1412098
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930