Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2009 19:35 - Мяра според мяра.
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1372 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 02.04.2009 19:36


    Тук не става вече въпрос просто за експлотация на природата и най-вероятно безсъвестна. Думата е за закони, съдебна система и всички тези които са информирани имат власт, вляние или просто поредният политик които е предпочел да се прави на "неразбиращ" . Това е синдром за една държава болна и прогнила.
Хората които се готвят за поредната изборна надпревара и пръста не си помръдват, а пищят за доверие. Законът които искат да спазвеме всички, не важи за всички. Това неравенство пред закона се подкрепя с бездействието на хора претендиращи за нашето доверие.
 Както те мерят закона нека и ние отсъдим така за тях!


 Текста от медиите:

Екоактивисти търсят помощ от Европа заради незаконен лифт в Рила
Десислава Лещарска

2 Април 2009

След отказ на прокуратурата да се заеме със случая и подготовка от страна на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да приеме незаконния строеж на лифт от Паничище до Рилските езера, Асоциация "Франция Рила" и гражданска група "Граждани за Рила" ще търсят съдействие от европейски институции и медии.

Сдруженията подготвят информационен бюлетин на български, английски и френски език за незаконно изгражданите според тях пътнически въжени линии и ски курорти на Паничище и Бодрост-Картала в Рила планина. Бюлетинът ще бъде разпратен из Европа, съобщиха в четвъртък от организацията "За да остане природа".

От няколко седмици лифтът до хижа Рилски езера работи в разрез с българското и европейско законодателство, казват екозащитниците.

Съоръжението не е преминало процедура по оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС). Поради тази причина Върховният административен съд наскоро обяви за незаконен комплекса "Златна перла" близо до черноморския град Царево и препоръча да бъде разрушен.

Поради същата причина икономическата полиция в Благоевград определи за незаконен кабинковия лифт в ски комплексът "Бодрост – Картала". Неясно защо лифтът до Рилски езера заработи без ОВОС, а прокуратурата отказва да се заеме със случая, казват еколозите.

Случаят достигна и до депутати от Комитета по петиции към Европейския парламент (ЕП), които миналата година заявиха, че са "шокирани" от системните нарушения, свързани с унищожаването на околната среда.

При посещението си у нас през октомври м.г. те изразиха учудването си от бездействието на правителството по тези въпроси: "Българското правителство дори насърчава и подпомага незаконната дейност чрез замени на парцели земя”, коментира тогава Давид Хамърщайн. Евродепутатът каза, че на базата на получените сигнали ще се обърне и към Еврокомисията, върху която да бъде оказан натиск за наказателни мерки срещу България.

Освен, че на лифта му липсва ОВОС, долната му станция е разположена върху свлачище, а инвеститорът "Рила спорт" АД няма договор за концесия с държавата за частта, в която лифтът се намира в границите на национален парк "Рила", казват още еколозите.

По думите им, лифтът технически не е изправен и не е тестван от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). От там са обяснили, че инвеститорът не е подавал никакви документи за тестване на съоръженията.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Всички сме равни, но някои са по равни!
02.04.2009 19:49
Големи пари се въртят там. Наближават избори и ще трябват средства за изборните кампании. Там са им спонсорите, те диктуват условията. Политиците в случая се явяват пионки!
цитирай
2. kalbotobg - ...
02.04.2009 20:00
Хората могат да спрат това с гласа си, ако не го напавят, предават и себе си и близките и всички дето са решили да живеят в тази държава която е тяхна по рождение.
цитирай
3. cecobob - Ние можем да спрем всичко лошо
02.04.2009 22:22
но къде сме ние хората? Изкуствено сме разделени на цветове. Ние безцветните сме шепа хора. Ние сме сиви хора. Но ще дойде времвто..........
цитирай
4. tili - Вече не зная кое е правилно.
03.04.2009 15:14
Дали пък не е по-добре читав лифт, отколкото да орат нагоре с джиповете си?
цитирай
5. kalbotobg - @4
03.04.2009 15:31
За природата нито едно от двете не е добро. Но и двете да ги направят прескачайки закона и за двете трябва да бъдат осъдени. Строили са го без оценка на последствията която се изисква от закона.
Най -доброто дето могат да направят е да си набутат джиповете в кабинките и да си ги носят със се лифта къде затвора.
За да е построено това има хора дето са дали подкуп и такива дето са го взели. Ако европейския съд отсъди парите ще ги вадят не от техните джобове а от нашите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1412053
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930