Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2009 17:32 - Платформа " С категорични действия"
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1236 Коментари: 3 Гласове:
0



Постинга е с цел да си запазя спомена как БСП в предварителната си предизборна  платформа обещава това което всяко правителство трябва да свърши и без обещания по задължение, но пък което БСП не свърши. Лично на мене това ми звучи като подигравка с гражданите на тази държава.
Предполагам думите "категорични действия срещу корупцията" на някой му звучат като героизъм от страна на тази партия, но на мене не ми звучат така.


"Категорични действия срещу корупцията, която поразява политическата система и ерозира основните сфери на обществения живот" обещават социалистите в проекта си за предизборна платформа, с която ще се борят за нов управленски мандат.

Проектът е одобрен във вторник от Изпълнителното бюро на БСП. В него е записано още, че "ще има безкомпромисност към корупционни действия на всички равнища на властта" – нещо, в което настоящото правителство начело с БСП се провали, поради което ЕС наказа страната дори с безвъзвратно отнемане или замразяване на еврофондове.

Партията на премиера Сергей Станишев обещава при следващ мандат да работи "за утвърждаване на специализираните структури за борба с корупцията в ДАНС, МВР и прокуратурата за постигане на конкретни резултати".

БСП обещава още реформиране на съдебната власт, за да се гарантира нейната независимост и "подчиняемостта й само на закона", "преодоляване на системния проблем, свързан с трансформациите и функционирането на съдебната система, поставили под въпрос пълноценното ни членство в ЕС", "пресичане на грубото вмешателство в дейността на прокуратурата и съдилищата, както и пристрастното поведение на някои магистрати".

Говорителят на БСП Корнелия Нинова посочи, че проектът за платформа е все още в суров вид и че в него е заложено още засилването на ролята на държавата в икономическия и политическия живот.

В това отношение БСП ще предприеме "решителни действия за ограничаване на икономическата база на организираната престъпност и полицията, като условие за пресичане на възможностите за въздействие върху държавни служители и магистрати", както и формиране на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира правата на гражданите и утвърждаване на ефективни структури на реален граждански контрол за функционирането на системите за сигурност.

В равносметката си за изминалия четиригодишен мандат БСП твърди, че постигнатото от нея досега е "солидна основа за успешно развитие на страната".

Сред тезисите фигурират и познатите послания от агитационните брошури, които министрите и депутатите от БСП раздават този месец по време на предизборния десант из страната. Те отчитат разкриване на много нови работни места, ниска безработица, увеличаването на минималната и средната заплата, създаването на т. нар. Сребърен фонд, привличане на милиарди левове инвестиции и пр.

Като отчела, че е длъжник на хората от малките населени места, БСП е решила да проведе още срещи с тях, за да има "по-засилен диалог", каза Корнелия Нинова.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivesa - Нищо ново под слънцето
31.03.2009 17:58
Столетницата винаги е спекулирала с бъдеще неопределено време.
Поздрави!:)))
цитирай
2. kalbotobg - ;)
31.03.2009 18:39
Поздрав ivesa ;)
цитирай
3. slavuncho - Ти си от малкото хора, които четат предизборни програми!
01.04.2009 07:55
Не мисля, че в програмите на другите партии и коалиции, има нещо по-различно. Най-много да са използвани синоними и друг словоред.
Политика...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411844
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930