Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 08:34 - ...
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1577 Коментари: 6 Гласове:
0



 ... Дойде време да чувам хора които критикуват гражданската стачка. Неспособността на организаторите, дори интелектиалното им ниво.
 Всичките тези мъдри хора, които знаеха как, но си седяха в къщи или в парламента имам да им кажа следното , ако сте поддържали протеста и не сте участвали нямате думата защото доброволно сте се отказали с бездействие.

  На тези които той не им допада или са убедени противници, нека да не се сърдят на  тези другите, че не искат да бъдат мамени и използвани , че искат да заслужат бъдещето си без да бъдат разигравани и ограбвани или възпирани от алчни, отровени мозъци, без морал и чест със стоиност определяна от пазарния курс.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavuncho - Всеки има думата уважаеми колега!
22.01.2009 17:35
А и някой, със седенето си в къщи, може да дава много повече от тези, дето си бършат сополите по площадите.
Тези, които не искат да бъдат мамени и използвани, нека да решат какво искат и как го искат, пък тогава и да го направят.
Площадите останаха в ХХ век...
Поздрави!
цитирай
2. kalbotobg - ---
23.01.2009 06:21
; ) и това му разрешава да ги критикува в некадърност да правят стачка. А това дето го искат е бъдеще ,не е вярно дето казваш , че незнаят. Това дето искат е да изгонят самозвания майстор от домовете си, да не ги третират като тъп добитък и овластените да си вършат работата. България е на нейните граждани и веднъж на 4 години да ги питат не кой и какво трябва да свърши ,а кой е по-малка беля е нещо дето човек дето иска да има бъдеще трудно прегъща ;)
цитирай
3. slavuncho - Бъдеще... И аз искам бъдеще.
23.01.2009 08:25
Нищо, че съм на 52 години, нищо, че времевият ми хоризонт е доста ограничен по ред причини. Искам бъдеще и за себе си, и за децата си, и за внуците си...
Въпроса е как го искаш. Без да обиждам никой, но протестите на днешните студенти, ми приличат на протестите на лудитите в Англия през ХІХ век. Хайде да изпотрошим машините, защото отнемат хляба на децата ни. Доста наивно.
Смяна на системата. С каква?
Не искаме целият полителит. Кой ще дойде?
Оставка на министър Миков. А този, който дойде, по-добър ли ще е? и т.н.
Според мен, трябваше да се поставят конкретни искания - първо, второ, трето... Свързани с техният начин на живот - образование, издръжка, местоживеене и т.н. Има конкретни текстове в нормативната база, на които може да се предложи редакция или ново съдържание и т.н. Тези проблеми трябваше да бъдат поставени пред просветния министър. Той като започне да шикалкави - пред Министерски съвет и т.н.
Живеем във време на развити комуникации и информационни системи. Защо трябва да събереш на площада група хора и да викаш "оставка". Защо трябва да те псуват всички тръгнали на някъде в и без това задръстената София? Има и други начини. Видя какъв шум се вдигна из цяла Европа с инсталацията на оня чех.
Критикувам ги, защото ме е яд за тях. Яд ме е защото протеста не постигна нищо съществено и т.н. И друг път съм казвал мнението си. То е мое и не претендирам, че съм по-умен или по-знаещ от тези, които протестират. Просто мисля, че не е това начина и не са това целите. Мисля също, че всеки има право на мнение и на критика. В крайна сметка, времето ще покаже, кой е бил прав и какво е трябвало да се направи. Дано аз да съм сгрешил.
цитирай
4. kalbotobg - Защо:
23.01.2009 08:39
Защото , ако това не се случи политиците забравят кой е стопанина. Съгласен съм ,допотопно е , останали ли нещо друго?
цитирай
5. slavuncho - Те знаят кой е стопанина. Но са намерили
23.01.2009 10:27
рафинирани начини да го провят на маймуна.
Днес, при Бареков, не някой друг, а "самият" Румен Овчаров, направи тройно салто мортале и блесна в най-новия си имидж - яростен русофоб! А сега де...
Пенсионерите, за които най-големият технологичен скок е преминаването от черно-бели на цветни телевизори, сигурно нямат друг вариант.
Студентите, надеждата на нацията, трябва да намерят друг начин.
цитирай
6. kalbotobg - @5
23.01.2009 10:48
Търсят го ;), но не желаят да премълчават.
Колкото и да категоризират протеста като безрезултатен резултат има . Хората обявиха своята позиция и колкото някой да се прави на глух другите ще знаят , че това може да бъде само преструвка. ;) Найстина, ужасно нематериално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1412012
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930