Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2008 04:07 - Парички :( !?!
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 672 Коментари: 1 Гласове:
0



Сряда, 2008, Ноември 26 Парички :(
     Това е текст свързан с положението на страната в момента. Така както е за по-голямата част от българите и за мен в това число. Това не е политическо виждане , дори въпреки многото икономически проблеми е преминало границата на това което свързваме с икономика от простото обичайното си ежедневие.
  Потока пари от еврофондовете е спрян. Отпусната ни е значителна сума за екология, но тя служи само за ограничаване на щетите върху екологията което макар и хубаво не променя  много в общата картина.
   Картинката е следната. Вливането на пари в българската икономика е замразено. Пари както и от еврофондове така и от тези българи които работейки в чужбина вкарваха, помагайки на близки една прилична сума във валута. Хората които разчитаха на тези пари и хората които ги пращаха се превърнаха в хора без доходи и чакащи за работа. Парите от европейските фондове създаваха работни места, поради спирането на тези пари, тези работни места вече ги няма.
   Строежа на сгради развихрил се последните години и създаващ работа на много български граждани, поради кризата е намалил обема си значително.
   Поради ниското заплащане и следващата от това ниска покупателна способнос българския пазар се свива и много други източници на доход и работни места  също. Вчера прочетох че текстилната ни промишленост работи на едва половината от капацитета си.
   Следва отлива в туризма и унищоженото насила от рзбеснели се политици селско стопанство.

   Вчера по медиите видяхте как реагираха " милите ни управляващи ". Няма да го коментирам освен да кажа ,че гледката на големи хора държащи се като малки деца направили беля е жалка , а  мисълта, че тези хора управляват България ме изпълва със срам.

   Това което искам да кажа на тези които са прочели този текст е , че или хората които симулираха дейност толкова години ще почнат да действат ефективно, ще приберат хората крали България в затвора докато грее слънце и ще върнат парите които са окрали. Ще гонят корумпирани така както се чисти дом от хлебарки или трябва да бъдат сменени най-скоро с хора дето освен да мрънкат и работа да вършат. При единствения друг вариант ,тези които оцелят ще живеят в земен ад, останалите ще леем сълзи във вечнотта на оня свят.

     Както казах в  началото това не е политика, не е и икономика, това е просто оцеляване.
 Нека да направиме това което дедите ни са правили когато е опирал ножа до кокала събирали са се и са решавали проблема заедно. Дълги години ни делиха, но ако е останало нещо българско да тече във жилите ни ние отново ще се съберем и ще оцелеем. 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Видях
27.11.2008 08:23
как р. овч. се превива от смях, а присмехулния образ на сергей не слиза от кадър..
Срам, Българийо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411697
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930