Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 19:58 - Консултация.
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2178 Коментари: 12 Гласове:
0



 То това не е за постинг ,но имам един проблем дето ме кара да се съмнявам в разума си. Та пиша да ми помогнете да реша хлопа ли ми дъската или само малко.
 Пускам телевизора... хоп, тамън да превключа и гледам един едър костюмар ми пробутва тези за парното.
 Трябва да го спасим. От сграда трябва за това да се плащат общо сметките. Тези дето не сколасват трябва закон дето да им се конфискува имота и хоп! Нещата се оправяли.
 А аз нали си мисля, бре човека по телевизията го дават репортерката вика че той е от хората дето гласуват за общо да плащаме топлото от сградата...
 Сега, сещам се защо цяла София да не плаща обща сметка в топлофикация. Има бол депутати току виж настъпили някои. Обаче си мисля че при тези подхвръкващи цени на парното, хората ще предпочетат да им е студено ,но да имат покрив над главата, не да им е хем студено хем и покрива да им конфискуват.

 Това дето наистина ме  притесни беше, не че не можех да разбера смисъла на това дето баеше шамана по телевизията, не не това. Истинския ми проблем е как могат да дават по телевизията опасно луд и никой не прати една "бърза помощ " да му сложат ризката та да се погрижат за него в лудницата!

 А сполай ви за добрината, във вас ми е надеждата.    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivesa - kalbotobg,
21.10.2008 20:40
не съм го видяла споменатия опасно луд по телевизията,но да плащаме общо топлото от сградата, си е чиста лудост.
цитирай
2. aredhal - Отвличат ни вниманието. Ако го п...
21.10.2008 22:35
Отвличат ни вниманието. Ако го приемат това ще бъдат свалени от власт за няколко часа./същото важи и ако приемат новото им творчество свързано с етажната собственост- ще бъдат пометени бързо/
цитирай
3. flyco - Не съм го гледал
22.10.2008 01:00
Общата сметка от блок може да се разбие пропорционално между отделните апартаменти според отопляемата площ. Не е проблемът в това, а в неясното определяне на цената на топлинната енергия, както и на изчисляването на разходите за получаването и. Ако сметката е точна няма да се изненадам ако крайните потребители започнат да плащат по-ниски сметки отколкото в момента. Да, естествено, че най-правилно е всеки да плаща точно за толкова колкото е потребил. Ако има начин да се измери нямам нищо против.
цитирай
4. kalbotobg - @3
22.10.2008 05:33
Общата сметка не може да се разбие пропорционално защото това ще ощети неминуемо едни за сметка на други. Дори апартаменти с еднакво разположение с един и същи тип саниране не биха могли да дават абсолютно еднакъв разход.
Тук освен пословицата "Орташката работа и кучетата я нещат" се изключва възможноста да избереш сам кога колко да ползваш.
Като капак е това което ти казваш ,а именно, плаща се толкова колкото са ти поискали дори и да не си съгласен с условията. На много възрааастни пенсионери елементарната математика показва , че ако разчитат на пенсия просто немогат да си позволят "услугата топлофикация".
На улицата ли трябва да бъдат изхвърлени, защото на някои му хрумнало да спасява "окрадената, безстопанствена топлофикация" дори с цената на човешки жертви ?
цитирай
5. slavuncho - Нищо не ти хлопа! Напротив!
22.10.2008 08:11
Изказваш гениална мисъл! Обща сметка за парното за цяла София! Ми да - това е решението :) Ако се развие идеята какви перспективи блясват само, ех...
А иначе, продължавам да смятам въпроса за решим по законодателен път и създаване на предпоставки за технологично преструктуриране на топлофикация.
Един мой приятел купи апартамент в новострояща се сграда. Там въпроса е решен. Вертикалните щтрангове минават през общите части. До вратата на всеки апартамент има "кранче" и топломер. Колкото потребяваш - толкова плащаш. Като не плащаш - врът кранчето и готово.
Лошото е, че реконструкцията на сгради, в които не е предвидено подобно топлоснабдяване би излязло много скъпо.
Все пак, трябва да се намери някакво соломоновско решение. Не може да не се плащат сметки. Не може да се спира услугата за коректните платци. Сложничко е...
цитирай
6. cornflower - Може и провинцията да включат
22.10.2008 08:42
Нещо като данък вальо топлото.
Такъв е уродливият профил на властта.
И нейната крайна цел - геноцид над българите.
В момента слушам въхновената Йончева пред Бареков за виенския валс...
Радвай се, народе, България е шоу!!!
цитирай
7. chara - Вижте състава на комисията по енергетика в НС
22.10.2008 09:31
После вижте кой е Министъра на енергетиката в момента.
И ...
Нищо разумно няма да сътворят тези другари. Абсолютно нищо. Както и онези преди тях.
Енергетиката е твърде сложна система на зависимост и не е за всяка глава ...
Тежко на потребителите, защото те ще платят безумията на предишните и на сегашните законотворци.
А исканията за наказателни процедури от ЕС и за енергетиката "валят" вече ежемесечно.
Нищо, че медийте не пишат за това!
Но те и медийте ... май не знаят за това!!!
цитирай
8. kalbotobg - :)
22.10.2008 10:07
Еи радвам се че не ми хлопа дъската да знаете!
@5 slavuncho. Вярно казваш, но пропускаш някои неща. Подобрявания не могат да бъдат правени от политици, все едно да ги пуснеш да ти пишат софтуера на компа. Финансов и времеви ресурс няма в момента, това което правят е да си намерят вратички за натиск и корупция и то главно на гърба на хора за които оцеляването вече е под въпрос.
@7 Здравей chara! При посещението си в родината Миглена Кунева информира обществото по медиите включително че следващата глоба за енергетиката е въпрос на време така че явно имаме още една "тема табу"
@6 cornflower - така както се разрастват нещата Вальо Топлото е останал в детската градина! Ако не пипаха толкова грубо обаче.
цитирай
9. chara - следващата глоба за енергетиката
22.10.2008 16:28
ще бъде за липса на система за проследяване на произвежданата електроенергия от ВЕИ и когенерация. Има получени три предупредителни писма в МИЕ, но ... нещо някъде да си прочел?
Не! Няма и да прочетеш! Тези, които имат достъп до инфото, нямат право да говорят, а министъра ... и т.н.
Всъщност сме пред стартиране на наказателна процедура!
цитирай
10. kalbotobg - @9 следващата...
22.10.2008 17:23
Това е ново за мен, но думичката СЛЕДВАЩАТА обяснява предполагам и това , че не съм изненадан, както и предполгам повечето българи.
Това обаче води и до следващ въпрос. Защо след като глобата се плаща от държавната хазна, демек народа, защо това може да бъде тайна?
Ти си експерт на тема енергетика, но и без това всички виждаме ,че нещата не вървят.
От кого крият? Ако това е само мерака да докарат до избори. Те не са просто некадърни, а съзнателно поставят друг интерес пред този на България. Съзнавам , енергетиката не е за политици. Никой не е толкова тъп да не вижда как се отразява на без това закопаното ни битие. Това вече отдавне не е работа за министерство.
цитирай
11. chara - Всичко се крие до последна възможност,
22.10.2008 19:27
защото ако се покаже на бял свят започват въпросите за вина и отговорност ... въпросите с неудобните отговори.
А пък ... идват избори, вече сме в "ситуация" , някои даже са в "конфигурация" и пр. и пр. както ми сподели днес едно човече в парламента ... такива неща - реализъм, цинизъм и ... непукизъм.
А за електората: Биг Брадър, Сървайвър и ... Денсинг старс. О ... и хляб. В случай, че свърши - пасти в изобилие!
Извинявам се за сараказма, но даже на мен взе да ми писва!
цитирай
12. kalbotobg - ... не виждам смисъла
22.10.2008 22:05
Отлагането на проблема вместо реални усилия за решаването му е лоша реклама. Не виждам как хората ще забравят за нещо което е част от всекидневието им.
Ако не изпускам нещо поведението на "политиците" е на паникьосани хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411072
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930