Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 09:40 - Площад Славейков!
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2042 Коментари: 10 Гласове:
0



 Преди малко гледах репортажа по BTV , общинарите решили да гласуват  "почистването" на  книжния площад Славейков защото нямало смисъл от него. За мен това е една от забележителностите на София.  Винаги има лични интереси. Въпроса е къде е границата. Къде пустата шуробаджанащина ще я спрем преди да са обезличили малкото останало дето да различава столицата ни от долнопробен бардак.
   Яд ме е та чак ми идва да хвана някой за гушката! Откъде се пръкна тази измет дето трови и цапа къде що се допре до нещо ?!


Тагове:   площад,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - Казаха ли с какво ще заменят книж...
17.10.2008 09:49
Казаха ли с какво ще заменят книжките?
Дали с терен за силови спортове или с наркоразпределителна?:)))))
цитирай
2. flyco - голямото четене
17.10.2008 09:57
:) поне да бяха изчакали да попремине, а то хем гледаш рекламите за "голямото четене" хем в същото време изнасят книгите. Точно на това му се вика "българска работа".
цитирай
3. valsodar - Че си е битпазар - така си е :)
17.10.2008 10:14
Сега няма какво да си кривим душата, опредлено може да е малко по-подреден начина , по който се предлагат книгите там - замязало го е на книжен битпазар :)
Има си известно очарование в това, но ако може да се направи по един по-чист и приемлив начин, защо пък не ?
Проблемът е в друго - пак някой е построил търговски площи и няма кой да вкара там.
Е, познайте от два пъти чии интереси са по-силни, тези на хората които искат да видят центъра чист и приветлив или на тези, които ще отдават търговските площи под наем ?! :)))
цитирай
4. kalbotobg - @4
17.10.2008 10:34
Всъщност парите дето им прибира общината и двете кошчета на пазара определено не прави виноввни хората дето продават книгите, ако си минавал скоро от там щеше да обърнеш внимание че хората по сергиите си събират боклука в собствени наилонови пликове и вечер ги изхвърлят през няколко улици в наи- близката кофа
цитирай
5. fenris - хъм miralyub
17.10.2008 14:42
Сергиите с книги от централния столичен площад "Славейков" най-вероятно ще бъдат заменени с театрални и концертни сцени на открито. Превръщането на пъпа на София в културен център е само една от идеите за реконструкция на пазара. Тя беше обсъдена на заседание на архитектурната комисия на "Московска" 33 вчера.
Главният архитект на София Петър Диков да проучи и предложи различни варианти за преобразяване на площад "Славейков" по европейски модел, решиха общинарите от комисията с мотива, че сергиите грозят "сърцето" на града.
Според съветника от ГЕРБ арх. Людмил Леонидов идеите за "преобличане" на пъпа на София могат да бъдат събрани до три месеца.
"Единият вариант е площад "Славейков" да бъде превърнат в театрален център, като за една от сцените се използват стълбите на Столичната библиотека.
Така там ще е удачно да се направи и Единен център за продажба на билети", коментира архитектът.
Според него другата възможност е под площада да се построят помещения за различни цели.
Гражданите на София да участват в конкурс и да дадат идеите си за "преобличане" на пъпа на София, предлага още арх. Людмил Леонидов.
Така можело да дойдат изключително оригинални предложения и "сърцето" на нашата столица да влезе в Топ 10 на най-нестандартни центрове в Европа. ето инфо от http://bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=44418 тук!
Ама като го чета и ми идва да убия някой леле псува ми се та две не виждам! Аз работя в тая столичва библиотека, за какво ще я правите сцена на театър, тя трябва да е свързана с книгите, не с театъра! Идва ми да извадя ръждясалият калашников и наред да подпаля ентусиазираните им задници! Кълбо браво за темата, просто нямам думи как да изразя възмущение!
цитирай
6. cecobob - Всичко хубаво в страната ни
17.10.2008 18:18
се онищожава от долнопробните тъпанари. За теб поздрав!!!
цитирай
7. slavuncho - Ако се съди по последните 15-тина години
18.10.2008 12:14
само плашат гаргите. Периодично някой се сеща, упищява орталъка, вдигат им наемите и така...
В сградата, на чиито стълби искат да правят театър, май беше и Комисията по цените - сега е май нещо свързано с потребителите, и е доста странно решение. Да беше само то...
А и не виждам за какво се чудим?! През последните 19 години някой да е направил нещо добро за Книгата и за Автора!
Гледах как взривяват Столичната библиотека (старото кметство) - сега знаете какво има там. Спомняте си колко и какви книжарници имаше по София - къде са? Само спомени...
Колкото и да се развива Мрежата - поне за тези от нас, които са го правили - вземането на книгата в ръце, докосването, разлистването, аромата, четенето, размисъла... с нищо не може да бъде заменено! Знам, че мишката няма да убие книжката. Простотията ще я убие. Човешката простотия!
цитирай
8. анонимен - Петър Рашев
22.10.2008 22:35
Ексклузивни снимки от площад Славейков! Какво е било и какво може да бъде?!
Виж тук:
http://bulpete.wordpress.com/2008/10/22/slaveikov/
цитирай
9. kalbotobg - @8 Петър Рашев
23.10.2008 01:07
Четох блогове в wordpress.com още когато публикувах постинга по темата. Силно впечатление ми направи категоричната подкрепа на закриването на книжния пазар от един човек който не живее в София.
Съгласен съм ,че пазарът трябва да бъде по-чист. Причината поради която решават да го затварят със сигурност ми се губи .
За да не остана неразбран ще спомена няколко неща които се случиха по време на управлението на кмета Борисов и в които решаваща роля има главния архитект на София. Лично говорих с възрастен човек жител на квартал в който жителите са садили дъбова гора отсечена за един ден със съответната дърводобивна техника. Жителите на квартала разбрали когато видяли работещите машини. Когато се намерил някои да ги чуе, дъбовата гора вече я нямало. В квартал Красно село затвориха 2 детски градини и ги дадоха на фирми. След което на малкото зелена площ в квартала решиха да забодът така нужната детска градина която се оказа,че включва подземни гаражи и офиси хората които се изправиха да защитят градината която са правили с ръцете си бяха набедени за смахнати.
Отдавна не вярвам на благородни намерения.
Особено когато зад тях стои общината.
Както казах и преди в постинга за мен площад Славейков е една забележителност и ако от общината искат да направят нещо за да помогнат поддържането на чистотата отдавна трябваше да го направят и не си спомням някой някога да ги е спирал.
Погледнах ти блога радвам се че още има хора на които им пука. Добре дошъл си в блога и се радвам ,че има хора дето не се ограничават в собствения си саит.
цитирай
10. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
03.11.2012 21:24
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your kalbotobg.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your kalbotobg.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411942
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930