Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2008 19:34 - В последните седмици
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6188 Коментари: 38 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Последите дни изкристализираха няколко събития които засягат силно по- нататъшното съществуване и на мен както и на повечето българи.  В тази връзка и поради това че е време да впиша някой и друг ред в блога   пиша следния текст.

 В последните седмици се случиха много неща които приковаха вниманието на всички българи. Сред тях клюките за подслушването са като шумът на вятъра поклащащ клонките на дърветата, следели депутати, все едно са не хора депутатите а ангели пратени от дядо господ та е кощунствено да ги понаглеждат.
    Истинския проблем е друг, собствената ни икономика е разтурена, разсипана и болна от заразата на политически интриги и сасипия. Финансовия срив на международните пазари, цирка с цените на газа поставят икономиката ни не на колене, а до шия в блатото. На широко отворената врата ни споглежда мизерията с гладна, лукава усмивка.
    От хората които ще ни водят зависят шансовете ни да оцелеем. Обръщам се към всеки прочел този текст, времето за политика, политици и заигравания на партийна основа свърши, сега вече всеки един от нас е пряк учасник в оцеляването или един кошмар. Събудете се, защото времето когато една огромна част от нас наблюдавахме като статисти в пиеса е към края си, вече няма управление на което да разчитаме. Оцеляването ще зависи от всеки един българин поотделно и на всички ни заедно.

 Знам как ще бъдат приети думите ми от мнозина. С ирония и присмех, пренебрежение ...  ;) Така или иначе времето на зрителите свършвва. 



Гласувай:
0



1. cecobob - Поздравявам те!
30.09.2008 19:58
Много точна оценка на днешния ден. Не може вечно да сме зрители. Не участваме ли в играта винаги ще сме губещи. Аз предпочитам формулата - всички заедно. Кво да правя - история.
цитирай
2. анонимен - Аз пък бачкам,взимам си
30.09.2008 20:32
хубава заплата и ми дреме на к*ра,кой ни управлява и какво става в България и по света ;))Щом в джоба ми има парички - не ми пука!!

Със здраве ;;)
цитирай
3. cecobob - Калбо
30.09.2008 20:39
Чули това? Това е несретника. Той не знае, че скоро ще бъде изцеден уморен и захвърлен. Сигурен съм,че няма и семейство/деца/. Сега мисли само за к.. си. Един ден ще разбере какъв гъз е бил. Задниците в държавата спират прогреса. Драйфа ми се от такива "бачкатори".
цитирай
4. haralanov - Събуждане Няма Да Има...
30.09.2008 20:51
Не става дума дали съм песимист или оптимист.Става дума за това,че мнозинството българи не разбират в същината заобикалящите ги проблеми.
цитирай
5. kalbotobg - @3 cecobob
30.09.2008 20:52
Един беден по-малко ;) . В това няма нищо лошо.
Който се дави, той и ще търси пътя към спасението. Не му се ядосвай, другите имаме по-належащи грижи :)
цитирай
6. kalbotobg - @4 haralanov
30.09.2008 21:02
Предполагам си прав. Много са хората които още не са се ориентирали. И все пак, те ще го направят не им оставиха избор. Надявам се да не бъде късно.
цитирай
7. haralanov - Още веднъж...
30.09.2008 21:17
Късно е.Не бъдете наивник.Човек с интелект,отдавна е направил своя избор.Поздрави!!!
цитирай
8. cefulesteven - Съвсем се обезкуражих като разбрах ...
30.09.2008 21:20
Съвсем се обезкуражих като разбрах за наказания полицай. Сложих подписа си в петицията за защитата му, но не знам дали е достатъчно. Наказан е, че си е свършил работата и е защитил българския флаг от гаврата. Изглежда говоря малко в страни от темата, но не е. Чувствам се безсилен, а това ме изгаря. Всъщност чувствам се безсилен от месеци, а от години съм бил на прага и имам чувството, че необезпокоявани и с чувство за недосегаемост хора, стоят, четат си с явен присмех в очите и с този същият гледат изобщо на недоволството на българина от народа към всяко едно от нещата за които носят вина.

Иска ми се, страшно ми се иска да не е така. И тази подигравка с търпението да бъде избита.

Поздрави за поста.
цитирай
9. kalbotobg - @cefulesteven
30.09.2008 21:35
Благодаря ти. Дано хората се събудят. Винаги ще има хора които ще злоупотребяват но не трябва да оставяме бъдещето в ръцете им.
цитирай
10. flyco - тук съм
30.09.2008 21:43
Успех!
цитирай
11. kalbotobg - @10 flyco
30.09.2008 21:49
Благодаря ти. Успехът ще е необходим на всички ни! Поздрави.
цитирай
12. bestregards - cecobob
30.09.2008 21:49
да предположиме, че не е гъз и да предположиме, че не е по-лош от тези със семейство и деца, да предположиме, че не е лош с неговата си истина - да не му дреме на к--- и да си гледа само себе си и паричкитие си... нека нека. няма лошо.
да предположиме, че, когато минава край мене не ме вижда и си движи все едно само в собственото си измерение, от друг свят е, мизерията е невидима, не го засяга. нека нека. няма лошо.

но не е така. колкото и да се капсулира, това което е около него - а то е мизерия и безумие - ще го достига винаги. ще му влияе винаги. защото е толкова огромно безумието, че е абсурдно някой да си въобразява, че е недосегаем. подобно стерилно, непукистко и затворено съществуване е абсурдно и неправдоподобно.

няма как да избягаш, приятелю анонимен. не ти го казвам злорадо и зловредо. бих ти пожелала даже да можеше. все някъде щрака капанчето и за тебе. всички сме в мрежа. свръхчовеци още няма.
цитирай
13. cecobob - bestreqards
30.09.2008 22:54
Може би си прав,чесъм малко груб. Но аз имам опит с хората, които се изразяват така безгрижно. Такива не те разбират,колкото и да им обясняваш. Те са заслепени от времено благополучие. Тия същите шофират срещу движението, паркират на пешеходни пътеки, показват среден пръст през прозореца на автомобила си, храчат просташки на улицата, ходят с разперени ръце, като богоизбрани. И това,само щото имали парички в джоба си. Тия не разбират,липсват им години. Тия са негодни. Тия при война предават. Тия са долната част от народа. Гюбре! Ето сега са ме разбрали.
цитирай
14. tomich - kalbotobg
30.09.2008 22:58
Защо мислиш, че думите ти ще бъдат приети с присмех и пренебрежение?Когато сме стигнали критичната точка на търпимост, когато и слепия вижда, че няма управия, когато всеки усеща по джоба си на какво дередже сме, няма нормален човек, който да се присмива на думите ти - толкова много истина и болка има в тях...Не обръщай внимание на анонимния и такива като него. Фактът че коментира като анонимен показва, че се страхува от всичко и за всичко...
Поздрави за постинга!
цитирай
15. cecobob - Отново поздравявам Калбото за поста
30.09.2008 23:03
И отново напомням на модераторите да преосмислят критериите за ГОРЕЩА ТЕМА. Държавата се тресе, нормалните хора се интересуват от горещите проблеми.
цитирай
16. blueskies - прав си калбото
30.09.2008 23:44
обществото ни вече е стигнало крайна граница на падение . както преди 11 години. тогава пак управляваха комунистите. пак докараха страната до дъното. сега сме на дъното на Европа. за толкова години България не успя да преживее своята модернизация. вътре в обществото ни има огромни пропасти - и тези пропасти са цивилизационни, те ни разделят. анонимния глупак, който дръзко използва груб език едва ли би осъзнал за какво говоря. говоря за ниво на цивилизованост, а не само за придобиване на материални блага. българското общество не е достигнало още и най- елементарното ниво на цивилизованост.
цитирай
17. evrazol - cecobob
30.09.2008 23:49
Чудесно си ги описал под номер 13. Та чак си помислих, че в нормално общество /с ред и ценности/ щяха да бъдат от ония смешните луди. На които се смееш с кеф, забравяйки за недъга им.
цитирай
18. iliada - Още откакто създадохме Ликвидационните съвети по
01.10.2008 07:54
ЗСПЗЗ - оттогава започнахме да си ликвидирахме държавата образно казано,но колко хора го разбраха....
цитирай
19. анонимен - Поздрави на всички за отношението ...
01.10.2008 08:52
Поздрави на всички за отношението към чудесния постинг,е,на почти всички.Радвам се ,че тук и сега има много хора,които се вълнуват от безбройните проблеми в т.н. ни държава.Чета всеки ден всичко,кито всички вие пишете и се убеждавам,че все още има надежда за България един ден да бъде друга.Не се регистрирам,защото не мога да пиша така добре като повечето от вас,блогърите,но се вълнувам и тревожа не по-малко.Бъдете здрави и дано всички ние успеем да допринесем с каквото можем,за да се почувстваме някой ден наистина горди с нашата България.
цитирай
20. slavuncho - Подкрепям те.
01.10.2008 09:01
Лошото е, че медиите са платени, политиците са платени, органите за сигурност са платени. Цялата система за защита на полителита работи перфектно. Тук няма географско положение или партийни цветове, религии или идеологии. Капсулиран е един кръг от хора, които с цената на всичко пазят интересите си. Подхвърлят по някой сребърник на плебеите и те ги славословят. Не са никак случайни и опитите да бъде озаптена мрежата.
Мисля, че най-силното ни оръжие е словото, написано тук - в свободното пространство. Докато и доколкото все още е такова...
цитирай
21. kalbotobg - @14 tomich
01.10.2008 09:09
Питаш ме защо смятам че думите ми ще бъдат приети с присмех. Не вярвам ,че една държава би могла да стигне до сегашното положение без съпротива ако няма хора които искат да не виждат това което става под носа им и то с години. Благодаря за подкрепата, но все още срещам такива хора и то такива които за разлика от анонимния от #2 живеят от дълго време буквално в мизерия.
цитирай
22. kalbotobg - @ 16. blueskies
01.10.2008 09:16
Прав си. И въпреки това не можем и не трябва да спираме да се борим. Дори точно заради това усилията трябва да бъдат удвоени. Благодаря , че се включи и поздрав.
цитирай
23. kalbotobg - @ 20. slavuncho
01.10.2008 09:31
Прословутите кръгове, обръчи, лобита ако бъдат сложени на кантара са прашинка в сравнение с народа на тази държава това което е нужно е да бъдат откъснати от управлението на тази държава. Властта която ползват е открадната и незаслужена, ако цял народ не може да се пребори със шепа узурпатори то просто този народ не заслужава свободата си. Познавам те достатъчно за да знам, че зад думите ти се крие много яд и горчилка.
цитирай
24. анонимен - въпрос
01.10.2008 09:34
Много ми е интересно какво трябва да правя като съм се събудила. Аз смятам , че отдавна съм такава е и ?Как да се боря..........и не съм само аз
цитирай
25. kalbotobg - @24
01.10.2008 10:05
... Въпросът които съм чел десетки пъти. Не съм човека които да пише ръководство "Как да си живеем живота", на всеки от нас ежедневно му се случват неща за които да взима решения.
В повечето случаи, в последно време въпросът опира до "как да променя държавата?". Държавата това е нейния народ. Народът сме всички ние заедно и всеки един поотделно , да промениш държава сам е невъзможно, да се бориме всеки сам и всички заедно за нашето бъдеще е начин да оцелеем. На всеки се предоставят различни възможности и мисля ,че ако ги търсим и използваме колкото и дребно да изглежда това нещо на общия фон с увеличаването на броя на хората действащи в една посока ще се увеличава и промяната.
цитирай
26. анонимен - kak
01.10.2008 11:38
... сега вече всеки един от нас е пряк учасник в оцеляването или един кошмар...
Добре съгласна съм, ама как? как предлагате да вземем нещата в свои ръце?
Ако има план, моля, кажете го! аз не се сещам как ще стане...
цитирай
27. pilcho - Ужас...
01.10.2008 11:45
Като цяло подкрепям идеята на този пост; всъщност това си го повтаряме вече десетилетия... а може би винаги е било така. По царско време е била същата корупция и безхаберие, но не за това озаглавих коментара си "Ужас". Не е и заради правописните грешки, макар че съм педантична женица и като видя смислен пост с грешки, ме заболява по средата на гръдния кош.
"Ужас" казвам, защото вкупом категоризирахте клетия агресивен и прост анонимник #2 като безнадежден несретник. Стадно мислене, да. Необходимо е за нови манифестации, митинги и барикади, така е. Но не мисля че всички, които изкарваме достатъчно пари и не мислим да скачаме зад парламента през януари, нарушаваме правилата за движение.
Докато бях в България, заплатата ми беше малко по-висока, отколкото е тук. Но и сега няма от какво да се оплача. Въпреки че съм неопитен шофьор, гледам да не нарушавам Правилника за Движение по Пътищата (че и си го препрочитам), а паркирането на забранени места е табу за мен. За семейството и децата сте прави - НИЕ, "другите", "мръсните империалисти и гнили капиталисти", все още нямаме деца и не сме омъжени. Мислим, че сме твърде млади и не смятаме да последваме примера на бабите си и да се бракуваме още на двайсет, че после да не можем да се издигнем на пост, по-висок от "касиерка" и да оплакваме бедното си живуркане по пеньоар, с две-три бебета на ръце.
Не си се представям да храча, камо ли на улицата. С разперени ръце не ходя дори когато обуя обуща с токчета.
Не знам какви са жените, които печелят прилични пари, във вашите стадни представи. Вероятно съм бивша берачка на портокали в Гърция, а сега - проститутка във Виена или Амстердам? Ходя важно, разбира се, нямам никакъв вкус, но все пак само се чудя къде да похарча парите си, нали?
И колкото повече не ме е еня за безнадеждната корупция (с която вече мисля, че не мога да се преборя), толкова повече съм виновна за вашата беднотия и неспособност да се адаптирате към живота. Поправете ме ако греша.
Пак повтарям, одобрявам идеите на kalbotobg, но засега осъществим план не виждам. За мен самата беше много болезнено да спра да гледам назад и да се заема със собственото си оцеляване... и надявам се, подреждане на живота занапред. Но сред познатите ми, които имат пари (някои - УЖАСНО МНОГО пари), никой не храчи. Е, някои паркират до други коли на забранени места като не видят знака, и после си плащат глобата. И очевидно са добри в професиите си. Няма нищо лошо в самоусъвършенстването. А колкото до егоизма, който лъха от моя пост... поне е по-добре от овълчването.
цитирай
28. анонимен - Ужас-а ?
01.10.2008 11:53
Страхотно писание миличка, ама освен добре подредени думички ...каква ти е идеята на цялото изказване неразбрах... И това не ми дава отговор на въпроса - и Какъв е плана дами и господа? Няма нали, това е...Бла бла бла...ей така ще си остане всичко и никой - никъде - нищо - няма да направи!!!! за съжаление
цитирай
29. kalbotobg - @26,27
01.10.2008 12:27
Според конституцията властта произтича от народа (чл1 ал2) !
Мисля ,че е крайно време това да стане истина. Как?! Бориме се с всеки който не работи за това.
@27 знам , има хора на които не им пука. Да се заяждат с хората които не ги е грижа само за себе си и ценностната им система не се ограничава единствено до пари не е добро държание. Знам че не може да очакваме всички да гледаме еднакво.
Демонстративното безразличие не е начин на мислене а предизвикателство.
Незнам защо се обиждате, явно сте избрали да се примирите и да потърсите други пътиша. За повечето от народа на България това не е вариант
цитирай
30. анонимен - Да!
01.10.2008 12:44
Да да, съгласна съм. Ама кажи как /налитова питам вече за втори път/...дай сценарий, примерен:)) аз съм за. Живяла съм и в чужбина и тука и на двете места съм видяла плусовете и минусите. Избрала съм БГ за добро или лошо, и сега това с тази икономическа криза която ще ни помете... и Какъв е плана..как да излезе народа?
цитирай
31. kalbotobg - @30
01.10.2008 13:25
:) Брей почвам да се чуствам като Люк Скайуокър. По думите ти се предполага народа да излиза. Не трябва да излиза , а да влиза.
Граждански контрол, оргнизации, права и защитата им на всяко ниво на управление и власт. Защита правата на потребителите, реална, функционираща и без компромиси. Политиците нямат интерес от развита и просперираща индустрия когато става дума за реален бизнес не за паразитиращи образувания, контролът, взаимодеиствието и защитата на реалния бизнес подплатено със закон и функциониращ апарат за прилагането му ще изхвърли неадекватните политици зад борда. Възможността гласоподавателите да дават отвод на народен представител е наложителна за да се изчисти законотворческата машина от "мъртви души".
Възможността да се взимат политически решения задаващи политика за период по голям от периода в който депутатите имат мандат да става чрез референдум.
Приемането на икономически решения за голям период от време обвързващи държавата и населението и да не бъде възможно без открит обществен дебат подплатен с достъпна и пълна информация. Хората подписали договора за газта отказват да носят отговорност въпреки че самия договор е тайна.......
Сигурно всеки от четящите може да каже и това и да добави още, когато това стане изискване за бъдешите политици :)
цитирай
32. slavuncho - За бъдещите може!
01.10.2008 14:06
Но тези трябва да си ходят!
Целият полителит!
Това са чукундури, които не разбират от "Граждански контрол, оргнизации, права и защитата им на всяко ниво на управление и власт. Защита правата на потребителите, реална, функционираща и без компромиси."
Тези трябва да ги махнем. Всичките. Не да сменяме едни с други и да чакаме чудо. Чудо няма да има.
На следващите могат да се поставят условия, част от които ти си изброил. При неизпълнение - кой от къде е!
Тези няма да се променят. Тетъра с шамарчетата и оплювките е за пред нас. Зад кулисите атмосферата е различна. Там те са сплотени, единни и организирани. Ние освиркваме или ръкопляскаме на появилия се пред завесите типаж. Виждаме в него урод или герой, но когато се завърне зад завесите той сваля маските си и само тогава може да се види наглата, самодоволна и иронична усмивка, с която дава ухо на вълненията на плебеса отвън!
Трябма да си отидат! Точно тези! Всичките!
Иначе няма да има България и българи.
цитирай
33. pilcho - До анонимен #28
01.10.2008 15:15
Ако беше прочел коментара ми, щеше да разбереш какво искам да кажа. Ти сам си го написал: "Какъв е планът?!".
И досега ясен отговор няма, а гледай още колко хора попитаха същото. Но все трябва да се тръгне отнякъде. Може би идеите ще се появят по-късно...
цитирай
34. kalbotobg - @32 За бъдещите...
01.10.2008 16:54
Избори трябва да има за да има парламент.
Кой ще влезе зависи от избирателя, това означава , че болшинството избиратели трябва да гласуват за хора които ще свършат работа. По принцип е ясно , но практически няма да стане от само себе си. Дори коментарите в постинга са достатъчни да се замислим над това. Това което е написано в 32 не е реално подкрепено, дори не е обсъждано . Кога мнозинството хора ще се замислят....
цитирай
35. bestregards - Добро попадение - Гюбре!
01.10.2008 22:52
Аз обаче казвам - торбата с лайна и с пари и без пари си е торба с лайна.

Говориш само за част от торбите с лайна с пари, но наистина - сит на гладния не вярва - никога няма да разберат що реве и недоволства бедният. най-милото, което му казват - не реви, а си спечели парите. ходи му обяснявай, че га е ходил на алианс по френски, немски и английски ти си ринал гюбрето.
цитирай
36. bestregards - и ходи му обяснявай,
01.10.2008 23:05
че и да си научил френски, немски и английски, барабар с риенето на гюбрето, нема да заживееш като бял човек и ходи им обяснявай, че не е до самочувствие, а до биография!/щото те пак мило, невинно и неразбиращо ще те изкритикуват за неудачите ти - ах, тези твои необясними провалящи те комплекси за малоценност, ах тази вековна злоба на роба/
цитирай
37. flyco - Re: 20
02.10.2008 09:39
Зависими, а не обезателно платени.
цитирай
38. flyco - Re: 26.
02.10.2008 09:58
Как та как? Някакво нетърпение за действие има тук. Това не е лошо, защото е страхотна енергия за промяна, но без посока, което е вече опасно. Значи, такива хора има много и те извършват промените, има обаче едни други хора, които се възползват от тяхната енергия. Какво очаквате да получите като отговор на въпроса "как?"? Да слезе някой пророк и да ви каже ли? Царя го забравихте вече - нали затова спечели 50 и кусур процента, защото използва точно това незнание и сляпа надежда. Няма добър цар, това поне запомнете. Няма единствен начин, няма най-добър начин, който да е постоянно действащ, всеприложим. Трябва всеки да си задава въпроси и да търси отговори, аз така виждам нещата. Не си ли отговориш сам, дори да ти кажат истината пак няма да я разбереш, а още по-лошо е ако нарочно те заблуждават - но пак не можеш да го разбереш ако не си търсил логични отговори преди това. И забравете за ината, ако можете да "погледнете" към проблема с очите на опонента си, това ще ви донесе много повече информация отколкото ако сами успявате да съберете. Знам, че звуча гадно и наставнически, но ми писна да срещам разочарование на всяка крачка и освен това съм ядосан, ама много.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1411707
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930