Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2008 07:31 - Страх.
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2803 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вчера,16 юни, 21 часа, телевизия TV2 предаването "Пирамида".
В студиото са  3-ма съзтезатели, 1 от тях журналист, двама депутати. Пита  ги журналистта  двамата депутати  защо не е имало референдум за европейската конституция. Двамата политици споделиха мнението си , хората пак щели да гласуват за този които плаща.
 
Някой от нас би ли могъл да се заплюе в лицето и да гласува против себе си, за да уйдиса на прищевките на депутат. Наистина ли вярват господа депутатите ,че изборите ще бъдат купени, или просто ги е страх за собствените им кожи? Всъщност има ли значение какво желаят да ни позволят депутатите. Ако не беше отказа да приемат европейската конституция на ирландците сега най--вероятно щяхме да промениме конституцията си и без "велико народно събрание".Наистина ли трябва те да решават, кога да има референдум?

Някой от хората които четат този постинг вярва ли, че политиците ни предпазват от "финансовото изкушение" което би възникнало по време на един "скъп" референдум ?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. teodordetchev - Още нещичко за ирландския референдум ...
17.06.2008 08:06
Какво изгубихме с ирландския референдум или по-скоро, какво остана неразбрано за Лисабонския договор:

http://teodordetchev.blog.bg/viewpost.php?id=203054

цитирай
2. valsodar - Референдумите са за свободни хора
17.06.2008 09:18
Да вярно е, скъпи са като начин на решение, но за сметка на това са правдив поглед върху това за какво е единно мнозинството.
Не това мнозинство, което се е самонарекло "народни избранници" , а реалното мнозинство - ние които ги храним на наш гръб.

Не си правя илюзиите , че и референдумите не могат да бъдат манипулирани и насочвани в желана посока.
Но все пак референдума е знак на уважение на властимащите към тези които са делегирали правото им на власт - коректив при вземането на важни за страната решения.

Не всички решения на ЕС са достойни за уважение.
Откакто еврокомисарите в лицето си на представители на волята на ЕС направиха всичко възможно да отцепят Косово от Сърбия в угода на САЩ, не са непогрешими в действията си за мен. :)
А за мен отказването от национална идентичност и суверинитет си е важно решение :)
цитирай
3. kalbotobg - Незнам...
17.06.2008 20:16
Не приемам идеята да гледам на родината си като потъващ кораб. Така както изглеждат в момента родните политици, много ми приличат на пътници евакуиращи се на кораб под чужд флаг. Капитанът напуска последен. Това което не пасва на картинката е капитана които гледа как спасяващите се опитват да останат здраво хванали руля до момента в който ще зарежат кораба потъващ
по причина в която и те имат своята роля.
цитирай
4. анонимен - Баба Пена знае най-добре!
20.06.2008 14:10
Друго си е да питаме баба Пена какво е компетентното и мнение по вьпроса за Лисабонския договор.
http://www.kenanoff.com/blog/archives/349
цитирай
5. kalbotobg - към #4
20.06.2008 18:24
Четох договора в нета отиде ми повече от час да го нагласям и да прещраквам докато стигна до нещо дето с много пот може да добие човек идея. Силно се съмнявам че не им е стигнала работна ръка да му придадат по четим вид. Освен това съдържанието на договора не вярвам да е било в сметките при взимане на решението за парафирането му от българска страна.
цитирай
6. анонимен - Nashite politici, deputati i ne ...
21.06.2008 13:58
Nashite politici, deputati i ne znam oshte s kakvi po-prehvalni, no vsashtnost oprotiveli i svarzvani s korupcia, imena gi narichat, mi se struvat taka dopotopni, kakto bi isglejdal i edin mufon v sredata na Operata v Sidney. Tolkova bezumno ploski, lisheni ot vaobrajenie i nahodchivost, strahlivi i nereshitelni i zatova nesposobni da poemat otgovornost, dori sam sigurna, che niakoi sa minali specialno ponijavane ot palnocenen chovek v politik chrez uspeshen proces na lobotomia. Nabludavat se i takiva ekzempliari, koito prikrivat svoeto chastichno za zarodish razvitie chrez sistema Naglost za naprednali.. taka da me otvrashtavat, ako triabvashe da kaja vsichko tova, shtiah osezaemo da sam se zapenila
цитирай
7. kalbotobg - към#6
22.06.2008 09:56
Само ти се струват. Истината е "не гледат в посоката в която гледаш ти" . През годините когато гражданското общество беше още в пелени и се учеше, освен грешките по бързо направените закони бяха вкарани и много елементи спомагащи
"народните гласове" да станат силно независими от избрателите си, в момента имат влияние върху съдебната система тъй като имат дума за назначаването на прокурори. Поради слабата икономика имат силно влияние и върху нея. Промяната или липсата на няколко думи в някои закон променя икономическата среда в посока защитаваща нечии икономически интереси. В крайна сметка от тях зависи до голяма степен ,ако някой от тях сгази лука , дали ще понесе последствия и какви. Като за последно, създаването на правила за политиците зависи единствено от политиците.
При сегашните правила не се избират личности, не се избира до голяма степен и някаква конкретна политика на избори. Всичко това превръща уверението в конституцията за това ,че народа управлява чрез своите избранници в парламента в черен хумор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalbotobg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1406646
Постинги: 277
Коментари: 1534
Гласове: 10115
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031